Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Λέσχη Επιχειρηματιών Πειραιά στο Νεώριο Σύρου: Η ανάπτυξη είναι συλλογική υπόθεση

Στα ναυπηγεία της Σύρου, ιδιοκτησίας του ομίλου ΟΝΕΧ του κ. Πάνου Ξενοκώστα, ξεναγήθηκαν στις 17 Ιουνίου εκπρόσωποι της Λέσχης Επιχειρηματιών Πειραιά και συζήτησαν θέματα περί ναυπηγοεπισκευής με τον Γενικό Διευθυντή της ONEX Neorion Shipyards, κ. Βασίλη Σαββίδη.

Στην πολύωρη συζήτηση που είχαν με τον κ. Σαββίδη ο κ. Λεουτσάκος και ο κ. Παρασκευόπουλος ενημερώθηκαν για τους στόχους και το επιχειρηματικό σχέδιο της ONEX Neorion Shipyards.

Ο πρωταρχικός στόχος, όπως τόνισε ο κ. Σαββίδης σε αυστηρό τόνο ήταν, είναι και θα είναι το περιβάλλον και η προστασία αυτού στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης. “Το ναυπηγείο είναι πηγή ζωής για το νησί της Σύρου και όχι η καταστροφή του τόπου και πρέπει με όλες τις δυνάμεις μας να προασπίσουμε την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής, σε συνδυασμό με την εξασφάλιση θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη της οικονομίας τόσο της τοπικής κοινότητας όσο και της ναυτιλίας στη χώρα μας”, ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Ένα δεύτερο θέμα που αναπτύχθηκε ήταν οι εκτεταμένες επισκευές που έγιναν στις δεξαμενές και στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου το οποίο είναι βασισμένο και απόλυτα εναρμονισμένο με τη γενικότερη εικόνα της Ερμούπολης.

Στα πλαίσια της συζήτησής με τον κ. Σαββίδη έγιναν αναφορές και σε προσωπικές απόψεις και σκέψεις, στηριζόμενες σε πραγματικά στοιχεία και στατιστικά δεδομένα πάνω σε θέματα που αφορούν όλη την επιχειρηματική κοινωνία τις Ελλάδας. “Η οικονομία της χώρας έχει δεχτεί πολλά και ποικίλα πλήγματα τις τελευταίες δεκαετίες με αποκορύφωμα την περίοδο της πανδημίας. Σε μια κίνηση να ενισχυθεί ο τουρισμός καταλήξαμε στην παραμέληση και αποδυνάμωση της βιομηχανίας στην Ελλάδα. Ωστόσο, όταν ένας τομέας καταρρέει συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους. Στόχος, λοιπόν, είναι η ταυτόχρονη ανάπτυξη και των δύο πυλώνων”.

Ο κ. Σαββίδης, συγκινημένος δήλωσε στους εκπροσώπους της Λέσχης, ότι “η ONEX Neorion Shipyards έχει βάλει ένα προσωπικό στοίχημα: να λειτουργήσει μία σχολή μαθητείας των νέων παιδιών της Σύρου, ώστε το ναυπηγείο να κάνει άνοιγμα προς τις νεότερες ηλικίες και να αποτελέσει το βασικό πυρήνα εργασίας για τη νεολαία του νησιού”.
Η Λέσχη Επιχειρηματιών Πειραιά, που στόχος της είναι η συνεργασία με ανθρώπους και επιχειρήσεις από όλη την επικράτεια δημιουργώντας ένα κοινό όραμα και στόχους, δίνει τα εύσημα στην ONEX Neorion Shipyards για τις πρωτοβουλίες, τον εκσυγχρονισμό και την προσπάθεια, καθώς πολλές από τις κινήσεις και απόψεις ταυτίζονται με τη φιλοσοφία της. Δεδομένης της σημαντικής αναβάθμισης στο χώρο της ναυπηγικής βιομηχανίας και της επιχειρηματικότητας από ειδικούς και όχι εκλεκτούς σε μια προσπάθεια να καταλάβει και πάλι η Ελλάδα τη θέση που της αξίζει στο χώρο αυτό παγκόσμια.

Τέλος, οι κύριοι Λεουτσάκος και Παρασκευόπουλος επεσήμαναν πως “η συνάντηση αυτή αποτέλεσε έναυσμα για την κινητοποίηση και μελλοντικές συνεργασίες, καθώς η ανάπτυξη του τόπου μας είναι συλλογική και όχι ατομική ή τοπική μόνο υπόθεση”.

Ειδήσεις, άρθρα και αναλύσεις για την μεγάλη και παγκόσμια Ναυτιλιακή Βιομηχανία
Αρχισυντάκτης, Επιμέλεια Ύλης: Παναγιώτης Δούκας