Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος στην Ινδονησία

Σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης, η οποία προκλήθηκε από διαρροή κατά τη διάρκεια εξόρυξης πετρελαίου, στις 12 Ιουλίου 2019, στην Ινδονησία, βορειοδυτικά της θάλασσας Java, η Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος έστησε γέφυρα σωτηρίας στέλνοντας τον τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό της, συμβάλλοντας στον περιορισμό της.


Η πετρελαιοκηλίδα έχει εξαπλωθεί μέχρι και 84 χιλιόμετρα δυτικά του σημείου του ατυχήματος και έχει καλύψει έκταση άνω των 4.500 στρεμμάτων. Από την εν λόγω ρύπανση υπολογίζεται ότι έχουν πληγεί αρκετοί οικισμοί. Επιπλέον, η πλειονότητα των αλιευτικών κοινοτήτων έχει υποστεί οικονομικές απώλειες και η τοπική τουριστική βιομηχανία έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό καθώς η πετρελαιοκηλίδα ρυπαίνει τις ακτές.
Για να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις από τη διαρροή χρειάστηκε να κινητοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερος ειδικός αντιρρυπαντικός εξοπλισμός. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, η Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος, έχει προσφέρει πλωτά φράγματα ανοιχτής θαλάσσης, συμβάλλοντας έτσι στον εγκλωβισμό της πετρελαιοκηλίδας, στον περιορισμό και στην αποτροπή περαιτέρω θαλάσσιας ρύπανσης.
Η ΤΠΠ παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών μεταξύ των οποίων περισυλλογή πετρελαίου από θαλάσσιες περιοχές, μεταφορτώσεις από πλοίο σε πλοίο, απάντληση καυσίμων, διαχείριση ρυπασμένων φορτίων, ανέλκυση ναυαγίων, διάλυση πλοίων, διαχείριση αποβλήτων, περιβαλλοντική αποκατάσταση, αντιμετώπιση ατυχημάτων από επικίνδυνες ή τοξικές ουσίες κλπ. Η εταιρία ειδικεύεται επίσης στον σχεδιασμό και την παραγωγή αντιρρυπαντικών, πλήρως πιστοποιημένων, προϊόντων και εξοπλισμού για τη ναυτιλία και την βιομηχανία.
Η εκτεταμένη εμπειρία της εταιρίας σε έργα καθαρισμού και διαχείρισης πετρελαιοειδών αποβλήτων, η εξειδικευμένη ομάδα απορρύπανσης, το έμπειρο προσωπικό επίβλεψης και ο σύγχρονος και καινοτόμος εξοπλισμός που προσφέρει την καθιστούν ικανή να φέρει εις πέρας κάθε εργασία καθαρισμού παγκοσμίως.

Ειδήσεις, άρθρα και αναλύσεις για την μεγάλη και παγκόσμια Ναυτιλιακή Βιομηχανία
Αρχισυντάκτης, Επιμέλεια Ύλης: Παναγιώτης Δούκας