Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

MOL Consolidation Services και VesselBot ενώνουν δυνάμεις για το περιβάλλον

H MOL Consolidation Service (MCS) Και Η VesselBot Συνεργάζονται Και Προσφέρουν Τεχνολογία Και Ακριβή Δεδομένα Με Σκοπό Τη Μείωση Των Αερίων Θερμοκηπίου Της Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Η MOL Consolidation Service (MCS), μέλος του Ομίλου MOL και μέρος του τμήματος logistics της MOL και η VesselBot, μια κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας που παρέχει ένα υπερσύγχρονο σύστημα καταμέτρησης εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (GHG emissions), ανακοίνωσαν σήμερα μια συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών με σκοπό τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στις λειτουργίες της εφοδιαστικής αλυσίδας της MCS.

Η MOL Consolidation Service (MCS) κάνει ένα βήμα μπροστά για την αύξηση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, ενσωματώνοντας δεδομένα σχετικά με το αποτύπωμα άνθρακα που προέρχονται από τη διαδικασία διαχείρισης logistics της MCS, προκειμένου να αλλάξει τις περιβαλλοντικές επιδόσεις των προμηθευτών και των πελατών της. Σε συνεργασία με την VesselBot, η MCS προσθέτει αυτή τη νέα λειτουργικότητα στην πλατφόρμα της, με σκοπό την προώθηση της αξίας και της σημασίας της καθαρής ενέργειας στις λειτουργίες της εφοδιαστικής αλυσίδας. Μέσα από τα δεδομένα των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου επιθυμεί να ευαισθητοποιήσει τους πελάτες της ώστε να επιταχύνουν τις προσπάθειες τους για ένα πιο καθαρό περιβάλλον. Τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για την ακριβή εκτίμηση των εκπομπών που σχετίζονται με την Εφοδιαστική Αλυσίδα περιλαμβάνουν δεδομένα που σχετίζονται με τις λειτουργίες των πλοίων, την πραγματική ή κοντά στην πραγματική διαδρομή, τις αποστάσεις που διανύθηκαν στη θάλασσα με τη χρήση δορυφορικών δεδομένων, το Digital Twin (ψηφιακό δίδυμο) του κάθε πλοίου, τις καιρικές συνθήκες κατά τη διαδρομή, την ταχύτητα και άλλους ποικίλους παράγοντες. Αυτή η νέα υπηρεσία δίνει στην MCS ένα συγκριτικό πλεονέκτημα και αποδεικνύει ότι είναι ένας περιβαλλοντικά υπεύθυνος οργανισμός. Επίσης συμμορφώνεται με το περιβαλλοντικό όραμα του MOL Group και της MCS για καθαρό αποτύπωμα άνθρακα, και την μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εφοδιαστικής αλυσίδας μέσω πιο αποτελεσματικών λειτουργιών που θα οδηγήσουν σε ένα καλύτερο και πιο πράσινο περιβάλλον.

«Η περιβαλλοντική συνείδηση έχει καταστεί ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στην Εφοδιαστική Αλυσίδα. Σήμερα οι επιχειρήσεις οφείλουν στους καταναλωτές τους την μείωση του αποτυπώματος της Εφοδιαστικής Αλυσίδας τους στο περιβάλλον. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με την VesselBot μέσω της οποίας επιθυμούμε να χρησιμοποιήσουμε καινοτόμες και μοναδικές τεχνολογικές λύσεις για να βελτιστοποιήσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των πελατών μας. Με αυτή την υπηρεσία θα μπορέσουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας ολοκληρωμένη πληροφόρηση σχετικά με το αποτύπωμα της εφοδιαστικής τους αλυσίδας και ταυτόχρονα τα εργαλεία και τα ακριβή δεδομένα που θα τους επιτρέψουν να λάβουν αποφάσεις για να μειώσουν αυτό το αποτύπωμα. Με αυτό τον τρόπο βάζουμε και εμείς το δικό μας λιθαράκι στην προστασία του περιβάλλοντος και την μείωση των ρύπων της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας.» Cary Lin, Chief Executive Officer της MOL Consolidation Service (America) Inc.

«Οι εκπομπές της Εφοδιαστικής Αλυσίδας αποτελούν το 65–95% του αποτυπώματος του διοξειδίου του άνθρακα των περισσότερων εταιρειών, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της PWC. Επιπλέον, αυτοί οι ρύποι παράγονται από τρίτα μέρη και είναι πέρα από τον έλεγχο μιας εταιρείας. Ως εκ τούτου, πολλοί αποστολείς (shippers) δυσκολεύονται να εκτιμήσουν τις εκπομπές αυτές. Μέσω της συνεργασίας μας με την MOLCS, επιθυμούμε να επιτρέψουμε σε παγκόσμιους οργανισμούς να μετρούν απρόσκοπτα τις εκπομπές της κάθε αποστολής χωρίς καμία πρόσθετη απαίτηση για δεδομένα ή πληροφορίες από την πλευρά τους. Έτσι, τους προσφέρουμε τη δυνατότητα να έχουν σε πραγματικό χρόνο, την πληροφορία του αποτυπώματος των εκπομπών τους λόγω της Εφοδιαστικής τους Αλυσίδα μέσω μιας ενιαίας πλατφόρμας και να λαμβάνουν αποφάσεις που θα οδηγήσουν σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη μας.» Κωνσταντίνος Κωμοδρόμος, Founder και CEO του VesselBot.

Ειδήσεις, άρθρα και αναλύσεις για την μεγάλη και παγκόσμια Ναυτιλιακή Βιομηχανία
Αρχισυντάκτης, Επιμέλεια Ύλης: Παναγιώτης Δούκας